In de loop der jaren bleek Rescura dankzij een brede bouw en restauratie-ervaring bijzondere projecten te kunnen oppakken. Monumenten werden aangekocht en geheel in stijl opgeknapt, gerenoveerd en /of gerestaureerd.

In andere gevallen verzorgden we het bouwmanagement. Meestal werd daarbij een deel of het gehele werk door Rescura uitgevoerd.

Ontwikkeling & Bouwmanagement

Ontwikkeling pand aan de Zeestraat in Den Haag. Inmiddels Estlands grondgebied: de Estlandse Ambassade heeft het pand aangekocht.

Ontwikkeling van een pand aan de Schippersgracht in Amsterdam. Na uitvoerig bouwhistorisch onderzoek, is de architect gekomen tot een verantwoode reconstructie aansluitend bij het tijdsbeeld van rond 1710.

Vijf etages hoog en 100% gerestaureerd. Jaren is aan een gedetaileerde opknapbeurt gewerkt. Het resultaat is zeer bijzonder, mede doordat een vrijmetselaarsloge hier haar pied a terre heeft gehad en veel betekenisvolle versieringen en decoraties heeft laten aanbrengen.Voorbeeld van uitgebreid bouwmanagement: de complete restauratie en renovatie van een mooi buiten aan de Voorweg in Zoetermeer. Het gehele landhuis werd opgeknapt, deels als kantoor, deels als ontvangstruimte voor trouwerijen. Naast het landhuis verrees een transparant top-restaurant voor de bekende TV-kok Herman den Blijker!


Ontwikkeling
Verwaarloosde monumenten met een bijzondere historie komen in aanmerking voor herontwikkeling door Rescura. De panden worden met respect voor de historische kwaiteiten gerestaureerd, gedecoreerd en gebruiksklaar gemaakt.

Voorbeeldprojecten:

 • Zeestraat, Den Haag (inmiddels
  Ambassade van Estland)
 • Reguliersgracht, Amsterdam (inmiddels
  voor gelegenheden en bewoning te huur)
 • Schippersgracht, Amsterdam (in
  ontwikkeling)


Bouwmanagement

Voor veel grote projecten wordt het bouwmanagement gevoerd. Leiding en aansturing vinden plaats vanuit het Rescura-management.

 

Voorbeeldprojecten:

 • Villa Ypenburg, Den Haag
 • Hofstede Meerzigt, Zoetermeer

 

Contactpersonen:

 • Teun Bleijenberg
 • Miguel van Schoonhoven
 • Tel: 070 - 362 15 55


Volgende pagina  >>
Vorige pagina  >>
Overzicht / home   >>