Achtergrond Info


>>
Startpagina Projectvoorbeelden
>> Volgende
Pagina 1 van 3


           Schades, onderhoud, restauraties & reconstructies, kleur- & materiaaladvies

 

Naast de projecten voor organisaties en bedrijven werken we al jaren met evenveel plezier en aandacht voor particulieren.
Hieronder voorbeelden van enkele projecten.

Aansluitend op de volgende pagina's veel info over plafondschades en de oorzaken ervan. Geïllustreerd met veel praktijkvoorbeelden die bij particuliere opdrachtgevers zijn uitgevoerd.   Pdf hiervan? Klik hier.

 

Op een Romeinse terp in Wassenaar heeft eeuwenlang een uitkijktoren gestaan. In de 18e eeuw werd deze helaas afgebroken. In de 19e eeuw stond hij er echter weer: als nieuw! Ter ere van een belangrijk huwelijk had men hem exact in dezelfde stijl herbouwd. De huidige eigenaar (een particulier) gaf Rescura de eervolle opdracht de toren geheel op te knappen. Het stucwerk werd gerestaureerd, metselwerk werd ingeboet en waar nodig vervangen. De buitenkant kreeg een zoutbestendige pleisterlaag. En tot slot werden de gevels met Keim Granital in kleur gezet. Een eervolle opdracht in samenwerking met Kees van Harmelen van HVE Architecten. Dankzij deze restauratie kan er weer vele jaren uitgekeken worden over het mooie, groene Wassenaarse landschap. 
    

 

Voor een particuliere opdrachtgever restaureerde Rescura in Tilburg een statige directeurswoning. De woning staat op een plek waar eens de textielindustrie bloeide. Dankzij het Silberling Concept konden twee belangrijke kamers zónder stucplafonds, van passend stucwerk worden voorzien. Uit de Silberling-collectie met 3 eeuwen aan originele moedermallen, werd  een 100% stijlzuiver en passend plafondontwerp samengesteld. Voor deze fraaie woning aan de Sint
Josephstraat werden de verschillende ornamentonderdelen eenmalig afgegoten en geplaatst. De Silberling collectie isinmiddels overgedaan aan het Neerlandsch Stucgilde en wordt door hen verder beheerd.

 

Hierboven nog een upgrade van een bestaande woning. Deze keer in Amsterdam. De living van dit mooie appartement had een totaal onbewerkt en vlak plafond. Uit deSilberling-collectie zochten we een bijpassend plafond-in-stijl.


>> Vervolg: lees verder 'Plafondschades en duurzaam herstel'
>> Naar startpagina Projectvoorbeelden

>> Home